Filiz Kerestecioğlu HDP Ankara Milletvekili

2018 yılı bütçesinde, fen lisesi inşaatları için 40 milyon lira, imam hatip lisesi için 550 milyon lira harcanmış.

16 Nisan 2018 tarihinde TBMM 'de söylendi.
Okuma Süresi    2 Dakika
Konu : Eğitim

2018'de Lise İnşaatları İçin Ayrılan Ödenekler Ne Kadar?

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 16 Nisan Pazartesi günü gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Kerestecioğlu konuşmasında hükümetin eğitim politikalarını eleştirerek, yatırım harcamalarına dikkat çekti ve 2018 yılı bütçesinde fen lisesi inşaatlarına 40 milyon lira ayrılırken, imam hatip lisesi inşaatları için ise 550 milyon lira harcandığını iddia etti.

Yatırım Planları Ne Söylüyor?

Konuyla ilgili en güncel ve medyada da kendine yer bulmuş kaynak Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sunduğu yatırım planı. Söz konusu yatırım planının 2017 ve 2018 yıllarında çeşitli okul tiplerinin inşaatları için ayrılan ödenek miktarlarına dair sağladığı verilerle aşağıdaki tabloyu oluşturduk.

2018 yılı bütçesinde, fen lisesi inşaatları için 40 milyon lira, imam hatip lisesi için 550 milyon lira harcanmış. 1

Verilere bakıldığında 2017 ve 2018’de en çok yatırım ödeneği ayrılan okul tiplerinin mesleki ve teknik öğretim kurumları olduğu görülüyor. Bu kurumları imam hatip okullarının takip ettiği gözlemleniyor. İmam hatip liselerinin arkasında ise Anadolu liseleri gelmekte. Söz konusu okullar arasında, her iki yılda da en az inşaat yatırımı alabilmiş okul tipleri ise Fen liseleri olmuş.

Sonuç olarak;

Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun İddiasında Doğruluk Payı Vardır.

Bu iddia kontrolüne dair itirazlarınız varsa bize ulaşabilirsiniz.
Yayın Tarihi:   17 Nisan 2018