İddia şöyle;

Bir Twitter hesabının 23 Aralık 2022’de yaptığı paylaşımda, 1 Ocak 2023’ten itibaren iPhone 6S ve 6 serisinin diğer modellerinin WhatsApp uygulamasını desteklemeyeceği iddia edildi.

WhatsApp, iOS 12 İşletim Sistemine Sahip iPhone’ları Desteklemeye Devam Ediyor
İki milyardan fazla kullanıcıya sahip WhatsApp uygulamasının 6s dahil olmak üzere bazı iPhone modellerinde yeni yıldan itibaren desteklenmeyeceği konuşuluyor. Doğru bilgiye Apple ve WhatsApp’ın bilgilendirme platformlarından ulaşılabilir. 
WhatsApp yardım merkezinin ‘Desteklenen işletim sistemleri hakkında’ kısmında verilen bilgi şöyle:
“*Os 4.1 veya daha yeni bir Android sürümü yüklü Android telefonlar*iOS 12 ve daha yeni bir iOS sürümü yüklü iPhone’lar*JioPhone ve JioPhone 2 dahil olmak üzere KaiOS 2.5.0 veya daha yeni bir KaiOS sürümü yüklü telefonlar. Bu cihazlardan birine sahipseniz WhatsApp’ı yükleyip telefon numaranızla kaydolabilirsiniz.”
Detaylı bilgiye yukarıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz. Benzer şekilde Apple’ın destek platformunda da farklı işletim sistemleri hakkında detaylı bilgi mevcut. Bu başlıktan iOS sürümlerinin hangi modelleri desteklediğine ayrıntılı olarak bakılabilir:

Bu tabloya göre WhatsApp’ın kullanılamayacağı modeller arasında iPhone 6 serisi yok. iPhone 5s ve daha yeni tarihli telefonlar WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilecek. Bu güncellemeden etkilenecek iPhone modelleri 5 ve 5C.
Apple, iOS 16’nın Bazı Modeller İçin Uyumlu Olmayacağını Açıklamıştı
Buna karşılık, Apple’ın işletim sistemlerine dair son duyurularına göre iPhone 6 serisinin kullanım ömrü için geri sayım başlamış gözüküyor. Her ne kadar güncellemeler ‘eski’ hale gelen bu modeller için halen sürdürülüyor olsa da iOS 16 işletim sistemi tanıtılırken, yeni sürümün iPhone SE 2. nesil ve iPhone 8’den daha geri modellerde desteklenmeyeceği de duyurulmuştu.
Bu durumda 8 ve daha eski model kullanıcıları için WhatsApp’ın alabileceği yeni kararlar önem taşıyor. 
Apple ve diğer teknoloji firmaları, bir müddet sonra eski cihazlarından desteklerini kestikleri için sık sık eleştiriliyor. Statista’nın hazırladığı aşağıdaki tablo ile Apple’ın şimdiye dek piyasaya sürdüğü tüm iPhone modellerini kaç yıl boyunca desteklemeye devam ettiği gözlemlenebilir.

İddia YANLIŞ

Bir Twitter hesabı tarafından yapılan paylaşımda iPhone 6 serisi ve 6s model telefonlarda 1 Ocak 2023’ten itibaren WhatsApp uygulamasının kullanılamayacağı iddia edilmişti. WhatsApp, son duyurularına göre iOS 12 ve üzeri işletim sistemlerine sahip iPhone’larda kullanılabilecek. iOS 12, iPhone 5s ve üzeri telefonlarda desteklenmeye devam ediyor. WhatsApp’ın bu seçiminden etkilenecek olan telefonlar, iPhone için 5 v 5C modelleri. iOS için 12 ve üzeri, Android için OS4 ve üzeri sistemlere güncellenebilen telefonlarda WhatsApp desteklenmeye devam ediyor. 

Sonuç olarak;

2023'ten itibaren iPhone 6 ve 6s serisi modellerde WhatsApp uygulamasının kullanılamayacağı iddiası yanlış.