Koronavirüsten Ölüme Neden Olan Şey Bakteri mi?
Sağlık
İlk yayın :
8 Aralık 2020
Bir Facebook sayfası tarafından 17 Eylül 2020 tarihinde yapılan paylaşımda İtalyan doktorların Dünya Sağlık Örgütünün otopsi yapmayın talimatına uymadığı ve insanların COVID-19 virüsü sebebiyle değil bakteri sebebiyle öldükleri iddia edildi. Gönderi 2 milyondan fazla görüntülenme, 42 binden fazla paylaşım almış.
ddia daha önce Teyit tarafından da incelenmiş.
Paylaşımda geçen metin şu şekilde:
Dünya Sağlık Örgütü’ne itaat etmeyen İtalyan doktorlar koronavirüs sırlarını keşfetti. Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüsten ölenlere otopsi yapmayın talimatına İtalyan doktorlar itaat etmediler ve ölüme neden olan şeyin virüs değil, bakteri olduğunu buldular. Bu kan pıhtılarına neden oluyor ve hastanın ölümüne neden oluyor. İtalya, yaygın damar içi pıhtılaşmasından başka bir şey olmayan Covid-19 denilen şeyi bertaraf ediyorlar. Ve onunla savaşmanın yolu, yani tedavisi "antibiyotikler, iltihap gidericiler ve antikoagülantlar" iledir. Aspirin bu hastalığın zayıf şekilde tedavi edildiğini gösteriyor.Dünya için bu sansasyonel haber, Covid-19 tarafından üretilen cesetlere otopsi yapan İtalyan doktorlar tarafından üretildi. İtalyan patologlara göre başka bir şey daha var, solunum cihazları ve yoğun bakım birimleri hiç gerekli değildi. Bundan dolayı İtalya'da protokollerin değiştirilmesi başladı, İtalya'ya göre küresel salgın WHO tarafından meydana çıkarıldı ve yükseltildi, bu tedaviyi Çinliler biliyordu ve iş yapmak için bildirmediler. Bakteri, aynı zamanda iltihap ve oksijen yetmezliği üreten 5G elektromanyetik radyasyon ile çoğaltılıyor. COVID-19'a yakalananların tek yapmaları gereken 100 mg Aspirin ve Apronax veya parasetamol almak. Bunun nedeni, koronavirüsün kan pıhtılaşmasına neden olduğunun gösterilmesidir, bu da bedenin damarda kan pıhtılaşması geliştirmesine mecbur bırakır ve kan akmaz ve kalbe ve akciğerlere oksijen taşımaz, bu da nefes alamaması nedeniyle insanın hızla ölmesi ile sonuçlanır. İtalya'da doktorlar ölü bedeni kestiler ve kol ve bacakları ve bedenin diğer kısımlarını açtılar ve damarların kan ile genişlediğini ve kanın pıhtılaştığını kavradılar ve tüm damarlar ve arterler pıhtılar ile doluydu, bu kanın normal şekilde akmasını ve tüm organlara, başlıca beyne, kalbe ve akciğerlere oksijen taşımasını engeller ve hastanın ölümü ile sonuçlanır. Bu teşhisi keşfedince, İtalyan Sağlık Bakanı hemen koronavirüs tedavi protokollerini değiştirdi... ve hastalara 100 mg Aspirin ve Apronax vermeye başladı. Ve bu hastalar iyileşmeye başladılar, bu yeni yöntemin sonucu olarak, Sağlık Bakanlığı tek bir günde 14,000 den fazla hastayı evlerine gönderdi. İtalya standardı bozdu, çünkü onlar zaten bunalmışlardı ve binlerce ölümün ciddi kaosu içindeydiler. Şimdi WHO birçok ölümü örtbas ettiği ve dünyada birçok ülkede ekonomi çöktüğü için dava edilecek; bedenlerin otopsi yapılmadan hemen yakılmasını veya gömülmesini ve bunların son derece kirletici olarak etiketlenmesini neden emrettikleri şimdi anlaşılıyor.
Dünya Sağlık Örgütü Otopsi Yapmayın Talimatı Verdi mi?
Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüsten ölen hastalara otopsi yapmama talimatı verdiği belirtilmiş. Dünya Sağlık Örgütünün 24 Mart 2020’de yayınladığı rehberin otopsi başlığı altında COVID-19’dan ölen bireyin ciğerlerinde virüsün olabileceğine bu sebeple ek solunum korumasının gerekli olduğuna ve yalnızca minimum sayıda personelin olması gerekliliğine dair bilgilendirmelere yer verilmiştir, dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütünün otopsiyi yasaklamadığı fakat belli kurallar çerçevesinde yapılması için bir yönerge hazırladığı söylenebilir.
Ölüme neden olan şeyin virüs değil bakteri olduğu iddiası incelendiğinde, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre COVID-19'a neden olan virüs, Coronaviridae adlı bir virüs ailesindedir dolayısıyla bir bakteri değildir.
COVID-19 Yaygın Damar İçi Pıhtılaşması mıdır ve Antibiyotikler ile Tedavi Edilebilir mi?
Yaygın damar içi pıhtılaşmasının tıbbi adı Dissemine intravasküler koagülasyondur (DIC). DIC vücudun kan damarlarında anormal kan pıhtılaşmasına neden olan nadir ancak ciddi bir durumdur. Bir enfeksiyon veya yaralanma gibi başka bir hastalık veya durumdan kaynaklanır. COVID-19 hastalığının bir belirtisi olmasına dair araştırmalar olsa da hastalığın kendisi olduğuna dair somut bir kanıt yoktur.
DSÖ antibiyotiklerin virüse karşı etkili olmadığını ancak COVID-19 hastalığı vasıtasıyla ortaya çıkabilecek bakteriyel hastalıkların tedavisi için kullanılabileceğine değinmiştir. Oxford Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Topluluğu tarafından yayınlanan bir makalede Koronavirüs solunum yolu enfeksiyonu olan hastalarda antibiyotik reçeteleme hakkında geniş spektrumlu ampirik raporlar olmasına rağmen bunların bakteriyel / mantarsı ortak enfeksiyonlarla ilişkisini destekleyen çok az veri olduğu belirtilmiş ve ileride ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlar için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine değinilmiştir.
İtalya Sağlık Bakanlığı Tedavi Protokollerini Değiştirdi mi?
İtalya Sağlık Bakanlığının 9 Eylül 2020´de güncellediği internet sitesine göre şu an hastalığı tedavi edebilecek mevcut bir yöntem bulunmamaktadır. Enfekte kişilere oksijen tedavisi ve sıvı yönetimi gibi destekleyici tedaviler verildiği belirtilmiştir.
Bakteri 5G Elektromanyetik Radyasyon ile mi Çoğalıyor?
5G teknolojisinin, COVID-19 virüsünün (iddiaya göre bakteridir) çoğalmasına yol açtığı ve zararlı etkileri olduğuna değinilmiştir. Benzer şekilde, geçmişte de 5G teknolojisinin insanlarda kanser ve diğer hastalıklara yol açabileceğine dair iddialarda bulunulmuştur.
Dünya Sağlık Örgütü’nün 27 Şubat 2020’de internet sitesinde 5G teknolojisinin insan sağlığı üzerindeki etkisine dair yayınladığı soru-cevap kısmına göre o tarihe kadar yapılan araştırmalar sonucunda kablosuz teknolojilere maruz kalmanın hiçbir olumsuz sağlık sonucuyla ilişkilendirilmediği belirtilmiştir. Mevcut teknolojilerin radyo frekans maruz kalma seviyelerinin, insan vücudunda ihmal edilebilir sıcaklık artışına neden olduğu ve frekansların uluslararası yönergelerin altında kalması koşuluyla, halk sağlığı açısından herhangi bir sorun teşkil etmediğine değinilmiştir.
Bu açıklamanın beraberinde, 5G teknolojisinin sağlık üzerindeki etkisi üzerine yazılmış bir makalede etki ölçümü konusunda yanlış kanılara varılabileceğinden bahsedilmiştir.
Yanlış kanıya varılmasına yol açacak temel gerekçe olarak ise deneylerin fareler ve sıçanlar üzerinde yapılması gösterilmiştir. İnsanlar ve fareler arasındaki fizyolojik farklılıkların göz ardı edilerek, farelerden elde edilen sonuçların insanlara atfedilmesi de 5G’nin insan sağlığı üzerindeki etkisi hakkında kesin yargılara varılmasını zorlaştırmaktadır. Fakat bu etkinin tespitinin zorluğu etkisi olduğunu anlamına da gelmemektedir.
Sonuç:
İddia YANLIŞ.
Facebook’ta 17 Eylül 2020 tarihinde yapılan paylaşıma göre Dünya Sağlık Örgütünün otopsi yapmayın talimatı verdiği, virüsün aslında bakteri olduğu, hastalığın antibiyotikle tedavi edildiği ve İtalya’nın Asprin ve Apronax tedavisi uyguladığı gibi birçok iddiaya yer verildi. Bu iddialar bilimsel araştırmalar ve kurumların açıklamalarına göre yanlıştır. Dünya Sağlık Örgütünün otopsiyi yasaklama talimatı vermediği ve aksine, otopsi yapılırken uyulması gereken kuralları açıkladığı kurumun açıklamalarında yer almaktadır. Hastalık bakteri değildir ve Coronaviridae adlı bir virüs ailesinden gelmektedir. İtalya alternatif tedavi yöntemleri kullanmaktadır ve henüz 5G teknolojisinin bakteri çoğalmasına sebep olduğuna dair bulgulara rastlanıldığına dair bilimsel kanıtlar bulunmamaktadır.
Sonuç olarak;
Koronavirüsten ölüme neden olan şeyin bakteri olduğu iddiası
İLGİNİ ÇEKEBİLİR
Görüntüler Gerçek Squid Game’in Yaşandığı Yeri mi Gösteriyor?
Video Sakarya'da Noel Baba Kıyafeti Giydiği İçin Öldürülen Bir Genci mi Gösteriyor?
Türk Lirası’nın Eriyen Değeri: Yeni Banknotlar Kaçınılmaz mı?
1 Ocak 2025'ten İtibaren Bankada Yapılacak Nakit Yatırma ve Çekme İşlemlerinde Dayanak Belge mi İstenecek?
Görsel Beşşar Esad’a Verilen Rusya Pasaportunu mu Gösteriyor?
"Soda" Ömrü 12 Dakika Kısaltıyor mu?
Türkiye’nin 2023 Duygu Karnesi: Stresli ve Kaygılı
1 Ocak 2025’ten İtibaren Sağlık Ocağı Randevuları 99 TL, Devlet Hastanesi Randevuları 199 TL mi Olacak?
Görsel Basılacak 500 TL Değerindeki Banknotu mu Gösteriyor?
Japonya Eski İçişleri Bakanı Kazuhiro Haraguchi'nin Aşıların Milyonlarca İnsanı Öldürdüğünü Söylediği İddiası Doğru mu?