İddia şöyle;

Bir Instagram hesabı tarafından 9 Nisan 2025’te paylaşılan bir gönderide Şişli’deki D&R mağazasının boykot yüzünden kapandığı iddia edildi.

İddia YANLIŞ
Nişantaşı’nda Vali Konağı Caddesi’nde bulunan D&R mağazası Ekrem İmamoğlu tutuklandığı 19 Mart’tan önce kapanmış. Mağazanın kapanışının güncel gelişmelerle ve sonrasındaki boykot çağrılarıyla ilgisi yok.
Ekrem İmamoğlu Tutuklanmadan Önce Kapandı
19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan süreç, Türkiye siyasetinde büyük bir kırılma yaratmış durumda. İmamoğlu’nun tutuklanması, muhalefet çevrelerinde demokratik değerlere ve yerel yönetim iradesine yönelik bir müdahale olarak değerlendirilirken, ülke genelinde geniş çaplı protestolar düzenlendi. Bu süreçte tepki biçimi olarak boykotlar da öne çıkıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in iktidarla ilişkileri olduğu için birçok firmadan mal ve hizmet alınmaması çağrısı yaptı. Boykot edilen firmalar arasında Turkuvaz medya bünyesindeki D&R da bulunuyor. Sosyal medyada da boykotların etkisiyle ilgili olarak birçok paylaşım yapılıyor. Söz konusu iddiada da boykot nedeniyle Şişli’de bulunan D&R mağazasının kapandığı öne sürülmüş. 
İddianın doğruluğunu araştırmaya başlamak için öncelikle tersine görsel arama yöntemine başvurmak gerekiyor. Bu yöntem uygulandığında ilk olarak bir Instagram paylaşımına ulaşılıyor, ancak gönderi sonradan silinmiş. Yine de tamamen iz bırakmadan kaybolmuş değil; görselin kaynağına dair bazı ipuçları hâlâ erişilebilir durumda. Bu küçük detaylar, paylaşımın orijinal bağlamını anlamak ve iddianın doğruluğunu sorgulamak için önemli bir başlangıç noktası sunuyor.

Gönderide “Nişantaşı’nda bulunan D&R mağazasının boykot sonrasında kapandığı” şeklinde bir iddia yer alıyor. Bu ifadeden yola çıkarak yapılan “Nişantaşı D&R kapandı” araması, X platformunda 13 Mart 2025 tarihli bir paylaşıma ulaştırıyor. Söz konusu gönderide, Nişantaşı’ndaki Vali Konağı Caddesi üzerinde bulunan D&R mağazasının kapandığı belirtiliyor. Bu paylaşım, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından tam altı gün önce yapılmış. Bu durum, mağazanın kapanışının söz konusu gelişmeden ve sonrasındaki boykot çağrılarından bağımsız olduğunu gösteriyor.
Gönderideki iddiayı doğrulamak adına mağazanın gerçekten var olup olmadığını kontrol etmek için Google Haritalar’a bakıldığında, Ocak 2024 tarihli sokak görüntüsünde Nişantaşı Vali Konağı Caddesi üzerinde bir D&R mağazasının yer aldığı net biçimde görülebiliyor.

Sonuç olarak;

Şişli’de bulunan D&R mağazasının boykot yüzünden kapandığı iddiası yanlış.