Bir X hesabı tarafından 8 Nisan 2025’te paylaşılan bir gönderide Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan boykot kampanyasına destek veren Somer Sivrioğlu’nun Acun Medya’dan kovulduğu iddia edildi.
İddia 8.7 milyondan fazla gösterim aldı.
İddia YANLIŞ
Somer Sivrioğlu, Instagram platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda iddiaları yalanladı.
Somer Sivrioğlu İddiaları Yalanladı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan protestolar halen devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü CHP lideri Özgür Özel’in de benimsediklerini açıkladığı 1 gün boyunca genel boykot uygulamasına Somer Sivrioğlu’nun da Instagram paylaşımı ile destek vermişti. Paylaşımın ardından Somer Sivrioğlu’nun Acun Medya’dan kovulduğu iddia edildi.
Konuyla alakalı iddiaları araştırmak için Somer Sivrioğlu’nun Instagram hesabına bakmak gerekiyor. Hesapta konuyla alakalı bir gönderi paylaşılmasa da Somer Sivrioğlu’nun hikayelere konuyla alakalı bir paylaşım eklediği fark ediliyor. Acun Medya bünyesindeki MasterChef programında jüri üyeliği yapan Somer Sivrioğlu yaptığı paylaşımda ‘Evimizdeyiz, başladık @masterchefturkiye’ ifadelerini kullanmış.
Sonuç olarak;
Somer Sivrioğlu'nun boykota destek verdiği için Acun Medya’dan kovulduğu iddiası yanlış.