Dubai’de bir at ahırıymış. Ulan atlar için bile coğrafya kader

Fotoğraf, Dubai'deki At Ahırında mı Çekildi?
Kent & İmarÇevre & İklim
İlk yayın :
29 Eylül 2021
Bir Twitter hesabı tarafından 22 Eylül 2020 tarihinde paylaşılan fotoğrafın Dubai’de bir at ahırında çekildiği iddia edildi. Gönderi 441 retweet alırken 10 binin üzerinde de beğeni toplamış.
Paylaşımda geçen metin şu şekilde:
İddiayı daha önce doğrulama platformu Malumatfuruş da analiz etmiş.
Paylaşımdaki Fotoğraf Nerede Çekildi?
Söz konusu iddiada yer alan fotoğraf tersine görsel arama ile incelendiğinde paylaşımda belirtilenin aksine bu atların bulunduğu yerin Dubai değil Çin olduğu bilgisine ulaşılıyor. Fotoğraf Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jiangsu eyaletindeki Jiangyin adlı şehirde bulunan Heilan Binicilik Kulübü isimli tesiste çekilmiş. Heilan Equestrian Club adlı tesiste yer alan fotoğraflar Twitter paylaşımında yer alan fotoğraflarla benzerlik gösteriyor. Ayrıca, tesisi ziyaret eden misafirlerin paylaştığı fotoğraflarda da benzer karelere rastlamak mümkün.
Çin’de yer alan bu tesisin 3 milyon metrekare olduğu, içerisinde müze ve restoranların bulunduğu biliniyor. Ayrıca atlar için de 130 eğitici istihdam edildiği ve 400 nadir at türüne ev sahipliği yaptığı da yer alan bilgiler arasında. Atlar; Almanya, Hollanda, İspanya, Portekiz ve Amerika Birleşik Devletleri de dâhil olmak üzere 30’dan fazla ülkeden özel olarak getirilmiş YouTube’da bu tesisin haberinin yapıldığı birçok videoya da rastlanabilir.
İddia YANLIŞ
Bir Twitter hesabı tarafından paylaşılan fotoğrafın Dubai’de bir at ahırında çekildiği iddia edilmişti. Fotoğrafların orijinaline ulaşıldığında bu atların bulunduğu yerin Dubai değil Çin olduğu bilgisine ulaşılıyor. Fotoğraf, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jiangsu eyaletindeki Jiangyin adlı şehirde bulunan Heilan Binicilik Kulübü isimli tesiste çekilmiş. Heilan Equestrian Club adlı tesiste yer alan fotoğraflar da Twitter paylaşımında yer alan fotoğrafla benzerlik gösteriyor. Ayrıca atlar için de 130 eğiticinin istihdam edildiği ve tesisin 400 nadir at türüne ev sahipliği yaptığı da yer alan bilgiler arasında. Tesiste ziyaretçiler için de yapılmış bir otel bulunuyor.
Sonuç olarak;
Fotoğrafın Dubai’de bir at ahırında çekildiği iddiası yanlıştır.
İLGİNİ ÇEKEBİLİR
Türkiye’nin Sınırda Geri Çevrilen İhraç Ürünleri
Mimar Sinan’ın Eseri Olan Şemsi Paşa Camii’nin Cumhuriyetin İlk Yıllarında Ahır Yapıldığı İddiası Doğru mu?
Videonun Dubai’deki Uçan Kuryelerin Yemek Teslimatını Gösterdiği İddiası Doğru mu?
Video Dubai’de Yağmur Yağdırmak Amacıyla Yapay Bulutların Taşınmasını mı gösteriyor?
Videonun Dubai'deki Sel Felaketine Ait olduğu İddiası Doğru mu?
Dubai'de Gökyüzünde Görülen Cisimler Meteor mu?
Video, Dubai'de Gelinlik Provası Yapan Aysun Kayacı'yı mı Gösteriyor?
Dubai'de Bir Adam, Erkek Cankurtaranların Dokunmasına İzin Vermediği İçin Kızının Boğulmasına Neden Oldu mu?