Bir Instagram hesabı tarafından 30 Haziran 2024 tarihinde yapılan bir paylaşımda, videonun şeytan çıkarma ayininde içine şeytan giren bir kadını gösterdiği iddia edildi.
İddia 440 bine yakın görüntülenme almış.
İddia YANLIŞ
→ Video MBC Core takma isimli bir 3D sanatçısı tarafından oluşturulmuş. Youtube’da sanatçının videosu 730 bine yakın beğeni almış.
Video Bir 3D Tasarımcısı Tarafından Oluşturulmuş
İnsanların doğaüstü olaylara duyduğu ilgi ve merakın yüksek olması, paranormal unsurlar barındıran içeriklerin sosyal medyada hızla yayılmasına sebep oluyor. Özellikle dini ve mistik unsurlar barındıran videolar, kullanıcıların korku ve heyecan gibi duygularına hitap ediyor ve paylaşımın daha fazla yayılmasını sağlıyor. Bu sebeple içerik üreticiler, yapay zeka ve 3D tasarım teknolojileri ile gerçeğe yakın üretilmiş videoları paylaşarak yüksek etkileşimleri hedefliyor. Bu videolar, çoğu zaman bağlamından koparılmış ve yanıltıcı bilgiler içeren bir anlatıyla kullanıcıya sunuluyor.
Bir Instagram kullanıcısı, “şeytan çıkarma ayininde içine şeytan giren kadın diğer kadını kaçırıyor” yazılı bir video paylaşarak kullanıcılara benzer bir anlatı sunmuş. Videonun açıklamasında şeytan çıkarma ayininin nasıl uygulandığı ile ilgili bilgiler verilmiş.
Video dikkatle incelendiğinde, son saniyelerinde ekranda MBGCORE yazan bir filigran belirdiği görülüyor. İnternette yapılan aramalar sonucu MBG Core’un aslında Marc-Aurelien isimli Fransız bir 3D sanatçısı ve animatör olduğu görülüyor. MBG Core’un Youtube kanalında 120 bin abonesi ve Instagram hesabında 1 milyonu aşkın takipçisi bulunuyor.
MBG Core’un Youtube kanalında, içine şeytan giren bir kadını gösterdiği iddia edilen videonun aslını bulmak mümkün. Video 11 Kasım 2019 tarihinde paylaşılmış ve 730 bine yakın görüntülenme almış. Sanatçı, kendisiyle yapılan bir röportajda videolarının kaynak gösterilmeden alınmasına tepki göstermiş. Elbise ve uzun saç simülasyonlarının izleyicinin daha çok ilgisini çekmesi sebebiyle sanatçı, videolarında daha çok kadın silüetlerine ağırlık verdiğini belirtmiş. Sanatçı videolarını hazırlarken Cinema 4D gibi modelleme uygulamalarından faydalandığını ve giysi simülasyonlarını Marvelius Designer’dan tasarladığını söylemiş.
Sonuç olarak;
Videonun şeytan çıkarma ayininde içine şeytan giren bir kadını gösterdiği iddiası yanlış.