Görüntüler Şehzadebaşı Camii’nde Teravih Namazını mı Gösteriyor?
İddia şöyle;

Bir X hesabı tarafından 24 Mart 2025 tarihinde yapılan paylaşımda bulunan videonun Şehzadebaşı Camisinde teravih namazını gösterdiği iddia edildi.

<b>Söz konusu video 1,3 milyon görüntülenmeye ulaştı.</b>

İddia YANLIŞ
Görüntülerde yer alan cami Şehzadebaşı Camii değil, Ayasofya Camii.
Görüntüler güncel değil; video, ilk olarak 13 Mayıs 2023 tarihinde paylaşılmış.
Görüntüler Mayıs 2023’te Ayasofya Camii’nde Çekilmiş
19 Mart 2025’te İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çeşitli suçlamalarla gözaltına alınıp tutuklanması, Türkiye genelinde geniş çaplı protestolara yol açtı. Protestolar sırasında yaklaşık 1.500 kişi gözaltına alındı ve medya mensuplarının da aralarında bulunduğu bazı kişiler tutuklandı. Gösteriler sırasında Şehzadebaşı Camisi bahçesinde bulunan mezar taşlarının hasara uğraması sosyal medyada iktidar yanlısı ve muhalif hesaplar arasında şiddetli tartışmaların geçmesine neden oldu. Söz konusu video da bu tartışmayla bağlantılı olarak videonun Şehzadebaşı Camisinde teravih namazını gösterdiği iddiasıyla paylaşıma girdi. 
Videodan alınan karelerle yapılan tersine aramada, söz konusu görüntülerin 13 Mayıs 2023 tarihinde ‘Tüyler diken diken…’ açıklamasıyla bir sosyal medya hesabı tarafından paylaşıldığı tespit ediliyor. Arama genişletildiğinde videonun 13 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’ya yapmış olduğu ziyareti gösterdiği anlaşılıyor. Paylaşımda konum bilgisi verilmemiş olsa da arka plandaki ögeler incelendiğinde videodaki caminin Ayasofya Camii olduğu anlaşılıyor. Özellikle arka planda yer alan plakalardan bu sonuca kolaylıkla varılabilir.
Ayasofya Camii

Ayasofya Camii

Şehzadebaşı Camii

Şehzadebaşı Camii

Şehzadebaşı Camii’nin iç mekânı incelendiğinde, Ayasofya ile benzerlik taşımadığı açıkça görülüyor.

Sonuç olarak;

Görüntülerin Şehzadebaşı Camii'nde teravih namazını gösterdiği iddiası yanlış.